Jednodnevni turističko-gastronomski paket: Od farme do stola
Za ljubitelje, ali i istraživače gastronomije i prirodnih bogatstava, ovaj autentični doživljaj pruža nezaboravno iskustvo kroz prošlost, sadašnjost i budućnost istarskog goveda – boškarina.
Program "Od farme do stola" osmišljen je kako bi sudionike povezao s bogatom tradicijom Istre, gdje su autohtone pasmine poput boškarina, istarskog magarca, koze i ovce ključne za očuvanje kulturne baštine, bioraznolikosti i održivog razvoja. Ove pasmine, koje stoljećima oblikuju istarski krajolik i način života, predstavljaju osnovu lokalne gastronomije te svjedoče o neodvojivoj vezi između prirode, čovjeka i teritorija. Kroz vođeni obilazak, edukativno predavanje i kulinarsku radionicu, sudionici će iz prve ruke doživjeti značaj ovih pasmina, upoznati procese njihovog uzgoja i očuvanja, te uživati u gastronomskim specijalitetima koji ih najbolje predstavljaju. Ovo je iskustvo koje spaja edukaciju, tradiciju i uživanje, idealno za sve koji žele istražiti autentičnu stranu Istre.
Za rezervacije i sve ostale upite, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt email-a .

PREDLOŽENI PROGRAM:
- Okupljanje: Gortanov brijeg 1, Pazinu, ispred zgrade Edukacijsko gastronomskog centra Istre.
- Vođeni obilazak farme boškarina: Posjet "banci gena istarskog goveda in vivo", farmi za uzgoj i izbor boškarina. Tijekom obilaska sudionici će saznati više o povijesti i važnosti ove pasmine te naporima za njeno očuvanje.
- Predavanje u EGCI: Prezentacija o projektima AZRRI-ja usmjerenima na očuvanje i valorizaciju autohtonih pasmina poput boškarina, istarskog magarca, koze i ovce, te njihovoj ulozi u očuvanju bioraznolikosi istarskih pašnjaka, o načinu upravljanja prostorum te o njihovim sirovinama i proizvodima koje su temelj istarske gastronomije.
- Pokazna kuharska radionica: Pod vodstvom iskusnog chefa, gosti će imati priliku uživo pratiti pripremu tradicionalnih istarskih jela kroz četiri slijeda: hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo i desert. Naglasak je na svježim, sezonskim i lokalnim namirnicama, s mesom istarskih autohtonih pasmina kao ključnim sastojkom. U ponudu je uključena konzumacija 2 dcl malvazije istarske i 1 dcl istarskog terana, kao i prirodne mineralne vode.
Posebna ponuda: Vođeno sljubljivanje s vinima u suradnji s istarskim vinarima / Cijena po dogovoru.
OSTALI DETALJI PROGRAMA:
- Veličina grupe: Minimalno 10, maksimalno 15 osoba
- Jezik: hrvatski, engleski
- Cijena: 125,00 EUR (uključen PDV) po osobi
- Rezervacija: Potrebno je najaviti posjet barem mjesec dana unaprijed.
- Namirnice za jednodnevni turistički program „Od Farme do stola“ osigurava AZRRI, međutim zbog sezonalnosti namirnica koje se koriste za degustaciju, nismo u mogućnosti dostaviti točnu listu proizvoda pa time ni jela. Postoji mogućnost dogovora namirnica za degustaciju i kuhanje prema željama i preferencijama sudionika, te pripremu jela prema posebnim zdravstvenim ili vjerskim potrebama.
Za rezervacije i sve ostale upite, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt email-a .