2021 - Jesenski ciklus

Damir i Ornella: Beskompromisna lokalna namirnica kao koncept "top" kvalitete

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
24.11.2021. - 24.11.2021. 12 Prijave završene
Damir i Ornella: Beskompromisna lokalna namirnica kao koncept "top" kvalitete

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi kao rezultat rada lokalnih proizvođača i uzgajivača pasmina te plodovi Jadranskog mora najjači su adut dugoročne i održive istarske gastronomije. Prepoznatljivost tih proizvoda jedina je različitost koju Istra ima naspram ostalih svjetskih gastronomskih destinacija. I upravo u toj činjenici leži tajna uspjeha istarske gastronomije, odnosno u vrednovanju lokalnih proizvoda koji su jedinstveni i posebni, s obzirom na svoj „terroir“. Koncept beskompromisne kvalitetne namirnice lokalnog karaktera kao preduvjet jednostavne ali vrhunske gastronomije predstavit će chefica Matea Beletić. Zajedno sa svojom obitelji, chefica Matea već godinama vodi uspješan restoran Damir i Ornella, koji se drži načela da na prvo mjesto stavlja najkvalitetnije namirnice. Kako bi se sačuvali najkvalitetniji okusi, od samih početaka geslo restorana je “Iz mora na stol.” Polaznici će ovom radionicom steći uvid u filozofiju rada restorana koji godinama posluje te svojim klijentima pruža samo najbolje što Istra može pružiti uz njihova kuharska znanja i vještine, upravo na tanjuru.

Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.  

Cijena radionice po osobi: 1.200,00 kn

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite