Žene u kužini i njihov pristup gastronomiji

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
11.11.2021. - 11.11.2021. 12 Prijave završene
Žene u kužini i njihov pristup gastronomiji

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre po prvi puta će se održati radionica ženskog kuharskog dua. Chefica Marina Gaši i Ana Morgan bavit će se sezonskim namirnicama te njihovom upotrebom u sofisticiranim jelima. Riječ  je o dvije vrhunske žene i kuharice, obje odrasle u kuhinjama svojih objekata, Ana u konobi Morgan (Brtonigla) a Marina u restoranu Marina (Novigrad). Chefica Marina Gaši poznata je ambasadorica istarske kreativne gastronomije, koja u svom restoranu priprema i servira vrhunska jela bazirana na lokalnim proizvodima te koja je do nedavno obnašala dužnost predsjednice Odbora JRE Hrvatska. Poput Marine, Ana je preuzela vođenje konobe od svojih roditelja te ponudu svojeg objekta bazira na mesu lokalnih proizvođača te poljoprivredno-prehrambenim proizvodima kreirajući iznimna jela. Ova radionica specifična je upravo iz razloga jer će svaka od chefica pripremati jela na bazi onih proizvoda na kojima bazira svoju ugostiteljsku ponudu, a to je meso i riba. Riba i riblji proizvodi bit će prezentirani od strane chefice Marine, dok će chefica Ana pripremati jela na bazi mesa, a sve to bit će upotpunjeno njihovim životnim i poslovnim filozofijama i načinu rada u objektima sezonskog karaktera.

Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.  

Cijena radionice po osobi: 1.200,00 kn

Marina Gaši

Marina Gaši

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite