2021 - Jesenski ciklus
Gastronomija sirove hrane
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|---|---|
27.10.2021. - 27.10.2021. | 12 | Prijave završene |
28.10.2021. - 28.10.2021. | 12 | Prijave završene |
Konzumacija sirove hrane posljednjih je godina svojevrsni trend iako se sirova hrana konzumira od prapovijesti. Današnje potrebe svakog vrhunskog ugostiteljskog objekta usmjerene su ka zadovoljavanju potreba gostiju, pa sukladno tome i sirova hrana ima važnu ulogu u kreiranju jelovnika ili posebnih menu-a. Upravo zbog svoje sposobnosti oživljavanja različitih kultura na tanjuru te korištenja sirovih jela u svojim ugostiteljskim objektima, chef Hrvoje Zirojević, u jesenskom ciklusu, svojim će polaznicima prikazati mogućnosti pripreme sirovih jela s posebnim naglaskom na lokalne sirove proizvode Istre. Nekadašnji chef restorana Laganini (Palmižana) a sada restorana Dvor (Split), Hrvoje Zirojević jedan je od najvećih imena hrvatske gastronomije koji smatra edukaciju ključnim faktorom za napredak kuhara i gastronomije. Na ovoj radionici, polaznici će dobiti uvid u gastronomiju sirove hrane te njezine beskrajne mogućnosti koje mogu prezentirati u svojim ugostiteljskim objektima uz korištenje sezonskih istarskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.
Cijena radionice po osobi: 1.600,00 kn
Datumi održavanja | Broj polaznika | Prijavite se |
---|