Invazivne vrste Jadrana i njihov kulinarski potencijal

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
26.10.2021. - 26.10.2021. 12 Prijave završene
23.11.2021. - 23.11.2021. 12 Prijave završene
Invazivne vrste Jadrana i njihov kulinarski potencijal

Chef David Skoko potječe iz obitelji koja se bavi ribarstvom već četiri generacije te uspješno putem svoje konobe priprema i predstavlja inovativna i kreativna riblja jela sezonskog karaktera. Osim što je znan po svojoj posvećenosti ribljoj i morskoj tematici, chef David Skoko posebnu pažnju daje jelima na bazi manje poznatih i neiskorištenih riba i školjkaša. Tematika ove radionice bit će kreiranje kulinarskog potencijala strijelke kao agresivne ribe i plavog raka kao invazivne vrste Jadrana. Riječ je o dvjema vrstama koje nanose ozbiljne štete, no njihova gastronomska vrijednost vrlo je posebna. Gastronomskom valorizacijom i konzumacijom ovakvih agresivnih i invazivnih vrsta daje se poseban doprinos očuvanju tradicionalnih staništa riba i rakova hrvatskog Jadrana. Kao vrstan poznavatelj navedene problematike, chef David Skoko upoznati će polaznike radionice s gastronomskom vrijednošću strijelke i raka, te pripremiti nekoliko kreativnih jela na bazi ove dvije agresivne vrste koje su sve češće prisutne na našim ribarnicama.

Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.  

Cijena radionice po osobi:

 

David Skoko

David Skoko

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite