2021 - Jesenski ciklus

Dagnje u kreativnoj gastronomiji

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
25.10.2021. - 25.10.2021. 12 Prijave završene
30.11.2021. - 30.11.2021. 12 Prijave završene
Dagnje u kreativnoj gastronomiji

Chef David Skoko, poznat po posvećenosti ribljoj i morskoj tematici te potpunoj iskoristivosti namirnica u jelima, otvorit će jesenski ciklus radionicom koja će se baviti tematikom gastronomske valorizacije dagnje kao nedovoljno iskorištene namirnice. Pedoć ili dagnja, kao jedna od najpoznatijih školjki Jadrana, često se koristi i priprema u tradicionalnim konobama i restoranima u obliku jednostavnih jela. Na ovoj radionici pomaknuti će se granica od klasične pripreme na buzaru ili u rižotu, a svojim kreativnim pristupom chef David Skoko gastronomski će oplemeniti ovu vrijednu školjku na svoj osebujan način. U sklopu radionice bit će prikazani različiti načini pripreme dagnje uz korištenje više vrsta kuharskih tehnika, a sve u cilju pružanja smjera i motivacije polaznika kako da u svojim objektima kreiraju inovativna jela u obliku zanimljivih tanjura.

Kratki tečajevi poznavanja noževa
U jesenskom ciklusu za polaznike svih kuharskih radionica (osim slastičarskih) bit će organizirana polusatna edukacija na temu njege i održavanja noževa i to pod vodstvom vrhunskog poznavatelja noževa, Dragana Staničića. Cilj ovog tečaja jest edukacija polaznika u svezi poznavanja noževa po obliku i namjeni, izboru kvalitetnih noževa, usporedbe japanskih i europskih noževa te slične teme. Prezentacija će se odvijati na početku kuharskih radionica.  

Cijena radionice po osobi: 1.200,00 kn

David Skoko

David Skoko

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite