2023 - Proljetni ciklus

Istarska špaleta kao namirnica u kreativnoj kuhinji

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
20.03.2023. - 20.03.2023. 12 Prijave završene
Istarska špaleta kao namirnica u kreativnoj kuhinji

U ovogodišnjem proljetnom ciklusu, chef Robert Perić vodit će vrlo zanimljivu radionicu valorizacije istarske tradicionalne špalete. Osim po slastičarskim tematikama, chef Robert Perić poznat je po valorizaciji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kojima se stvara dodana vrijednost u obliku kreativnih i autentičnih jela. Istarska špaleta dio je kulture istarskog poljoprivrednika od davnina. Pripremana od svinjske plećke, oplemenjena začinima te sušena prema istim principima po kojima se sprema i istarski pršut bila je delicija za koju se nije trebalo čekati više od jedne godine, bila je spremna već na proljeće, za Uskrs. Friško rezana, u fritaji ili na „gira volta“ tradicionalni su načini pripreme istarske špalete. Na ovoj radionici, chef Robert Perić, veliki poznavatelj istarskih proizvoda i Istrom inspiriran kuhar, uvesti će polaznike u radionicu kreativne gastronomije s istarskom špaletom, dok će o samoj pripremi i sušenju špalete edukaciju voditi obitelj Buršić, osnivači projekta „Vodnjanska špaleta“. Radionica valorizacije specifičnih proizvoda i njihovo korištenje u modernoj gastronomiji, jedna je od vrlo važnih tematika kojima se bavi Edukacijski gastronomski centar Istre, no ova tematika se dotiče i „no waste“ načela, s kojim se naglašava maksimalna upotreba proizvoda te minimiziranje ostataka od hrane.

Prijavu na radionicu moguće je poslati najkasnije dan prije početka radionice zbog ažuriranja prijava te pravodobnog informiranja prijavljenih polaznika.

Početak radionice: 12:00 h

Trajanje: 6-8h

Cijena radionice po osobi: 220,00 EUR

Robert Perić

Robert Perić

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite