2020 - Jesenski ciklus

Kreativne pizze sjeverne Italije s lokalnim karakterom

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se
21.10.2020. - 21.10.2020. 12 Prijave završene
Kreativne pizze sjeverne Italije s lokalnim karakterom

Poput prošlogodišnjeg, jednako tako će se i u ovogodišnjem jesenskom ciklusu održavati radionica kreativnih pizza sjeverne Italije pod vodstvom pizza majstora Alena Radanovića, koji je završio akademiju APN Udruge napoletanskih pizzaiuola (Associazione Pizzaiuoli Napoletani) te je član APN i Mainardi Pizza Team-a. Nakon uspješne dvije dvodnevne radionice u jesenskom ciklusu, u suradnji s partnerom Mainardi Food, ponovno će se održati tematska radionica pripreme posebnih tijesta za pizze kakve spravljaju majstori sjeverne Italije, s nadjevima i dodacima lokalnog karaktera. Mainardi Food u suradnji sa vrhunskim talijanskim mlinovima i proizvođačima namirnica, te Udrugama Associazione Pizzaiuoli Napoletani i Accademia Pizzaioli, već dulje vrijeme promiče projekt pripreme istinske talijanske pizze u Hrvatskoj. Radi se jednodnevnoj radionici, na kojoj će polaznici dobiti uvid u specifičnost pizza sjeverne Italije, sa naglaskom na napredna tijesta, tehniku i sastojke, pa sve do pečenja i serviranja pizze. Polaznici će naučiti spravljati klasično tijesto sa 00 brašnom, kao i posebna tijesta sa sjemenkama ili konopljom, te obojena tijesta (crno, crveno, zeleno, žuto) za koje se koriste isključivo prirodni sastojci.Cilj radionice jest pružiti polaznicima znanje i iskustva kako bi u vlastitim objektima pripremali pizze na bazi sezonskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koje će odražavati lokalni identitet.

Cijena radionice po osobi: 1.400,00 kn

Gianluca Capuzzo

Gianluca Capuzzo

Predavač

Datumi održavanja Broj polaznika Prijavite se

Podijelite