Uskoro započinje proljetni ciklus radionica 2023. godine

Uskoro započinje proljetni ciklus radionica 2023. godine

U lokalnim novinama Glas Istre te u gastro časopisu Dobra Hrana (Jutranji List) objavljen je članak o nadolazećem proljetnom ciklusu edukacijsko-kuharskih radionica 2023. godine.

Više od 200 radionica s više od 2200 polaznika, kuhara profesionalaca, rezultati su Edukacijsko gastronomskog centra Istre u 7 godina aktivnosti. Vrhunski je to rezultat i savršena najava za novi edukacijski ciklus koji kreće uskoro na Gortanovom brijegu u Pazinu.

U skoro 7 godina edukacija, u Edukacijsko gastronomskom centru Istre gostovali su mnogobrojni mentori i predavači iz različitih krugova sektora ugostiteljstva. Važno je spomenuti da nekolicina chefova mentora od samih početaka aktivno sudjeluju u kreiranju kreativne politike Edukacijsko gastronomskog centra, poput Roberta Perića, Davida Skoka, Zdravka Tomšića ili Marija Čepeka. Neki od mentora u Edukacijskom centru vodili su radionicu s temom njima vrlo specifičnom, poput Damira Modrušana, Gorana Kočiša, Hrvoja Kroflina i ostalih. U ovih 7 godina, u didaktičkoj kuhinji centra gostovali su vrhunski kuhari mentori ovjekovječeni Michelinovom zvjezdicom poput Danijela Đekića, Denia Srdoča i Dominika Mrkonjića iz Boškinca. Inozemni predavači također su česti gosti centra poput velikog Emanuele Scarella iz restorana Agli amici Udine, također vlasnika prestižnih Michelinovih zvjezdica, Janeza Bratovža iz Ljubljane, skandinavske chefove Daniela Rosvolda i Roberta Elias Rydlanda iz Norveške . Valja spomenuti i kuhare predavače koji su se zadnjih godina vrlo aktivno uključili u rad centra poput Jeffreya Velle, Hrvoja Zirojevića, Matije Bogdana, Marine Gaši, Petre Jelenić, Fabrizia Vežnavera i mnogih drugih.

Kako bi zadržali kontinuitet svog dosadašnjeg rada te postavili neke nove trendove edukacijskih profila u Edukacijsko gastronomskom centru osmišljen je novi set kuharskih radionica koje kreću u ponedjeljak 13. ožujka i trajat će do kraja mjeseca travnja. Partneri projekta, Istarska županija, Turistička zajednica Istre i Obrtnička komora Istre podržavaju projekt kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora te osiguravaju sredstva za sufinanciranje polovice iznosa kuharskih radionica za sve dionike Istarske županije.

Bogat proljetni ciklus kuharskih radionica u Edukacijsko gastronomskom centru Istre dotaknuti će se specifičnih tematika i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kao temelja kvalitetne ugostiteljske ponude i kreiranja autentičnih jelovnika. Svi zainteresirani kuhari mogu se prijaviti putem jednostavnog online obrasca - https://egci.azrri.hr te rezervirati svoje mjesto na radionicama. Na službenim web stranicama AZRRI-a i Edukacijsko gastronomskog centra bit će dostupan cjelokupni program proljetnih edukacija s pripadajućim online prijavnim obrascem. 

Cijeli članak pročitajte u nastavku.

GI_članak.pdf (pdf, 1009,6 KB)

Podijelite