Stigla jesen, a i novi ciklus kuhanja na Gortanovom brijegu: RADIONICE IZRADE PIZZE I KRUHA

Stigla jesen, a i novi ciklus kuhanja na Gortanovom brijegu: RADIONICE IZRADE PIZZE I KRUHA

AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, u suradnji s partnerima projekta, organizira jesenski ciklus radionica za ugostitelje, hotelijere, kuhare te ostalo kuharsko osoblje, s ciljem trajne edukacije i usavršavanja ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora te valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre.

Od 6. listopada 2020. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre na Gortanovom brijegu kod Pazina održat će se jesenski ciklus radionica za ugostitelje koje renomirani kuhari provode u sklopu projekta "Key Q". U šest godina čak je 1.500 polaznika prošlo kroz 135 radionica koje je vodilo 33 kuhara i predavača, uglavnom iz Istre, ali i Italije i Slovenije. Radionice je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u OKIŽ-u najavio direktor Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) Igor Merlić, koji je kazao da je ove godine, zbog epidemioloških mjera, broj polaznika ograničen na 12.

"Krećemo s modernom mediteranskom kuhinjom: radionicu će voditi chef Jeffrey Vella. David Skoko podučavat će o pripremi jela na bazi šafrana, ali i na bazi lokalne ribe. Robert Perić održat će radionicu o pripremi kruha i crostate, Marina Gaši i sommelierka Karin Rupena Perdec podučavat će o sljubljivanju kreativnih jela i pjenušaca. Ove smo godine, na zahtjev Obrtničke komore IŽ-a i samih ugostitelja, krenuli s pizzom, dolazi nam jedan talijanski pizza majstor. Chef Goran Kočiš podučavat će o visokoj gastronomiji inspiriranoj domaćim sastojcima. Bit će riječi o tome kako upotrijebiti istarsku malvaziju od predjela do deserta, o sljubljivanju hrane i vina. Na koncu, autorske slastice predstavit će Petra Jelenić, nabraja Merlić."

Pročitajte cijeli članak u svezi najave jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica objavljen u lokalnim novimama Glas Istre ili u nastavku.

Podijelite