Uspješan završetak proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica 2021. godine

Uspješan završetak proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica 2021. godine

Uspješno je priveden kraju još jedan ciklus edukacijsko-kuharskih radionica u Edukacijsko gastronomskom centru Istre u kojem je sudjelovalo 130 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre ali i ostalih županija Hrvatske.

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre tijekom ožujka, travnja i svibnja 2021. godine uspješno je proveden proljetni ciklus kuharskih radionica. Repertoar dosadašnjih kuhara predavača upotpunjen je poznatim imenima iz hrvatske gastronomije, koji su svojim znanjima i iskustvom pridonijeli edukaciji ugostitelja i nadogradnji ponude njihovih objekata.

Provedbom edukacijsko-kuharskih radionica ispunjava se glavna uloga i razlog postojanja Edukacijsko gastronomskog centra Istre, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije. Didaktička kuhinja centra, predstavlja mjesto gdje se susreću gastronomija i edukacija te koja djeluje s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora ali i djelatnika iz sektora poljoprivrede i stočarstva. Proljetni ciklus uspješno je završen s ukupno 11 provedenih edukacijsko-kuharskih radionica pod vodstvom vrhunskih chefova, sommeliera i ostalih stručnjaka koje je pohađalo 130 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre, ali i ostalih županija Hrvatske.

Uz podršku hrvatskih gastro portala i specijaliziranih časopisa, objavljeno je nekoliko članaka o uspješnom završetku proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica.

Gastro portal Menu.hr (pdf, 6,7 MB)

Podijelite