Objavljen članak o predstavljanju EU projekta MADE IN-LAND na događanju sklopu 78. izdanja Venecijanskog filmskog festivala u Veneciji

Objavljen članak o predstavljanju EU projekta MADE IN-LAND na događanju sklopu 78. izdanja Venecijanskog filmskog festivala u Veneciji

U lokalnim novinama Glas Istre objavljen je članak o predstavljanju europskog projekta MADE IN-LAND na događanju „Kulturna i komunikacijska dimenzija Programa Europske teritorijalne suradnje INTERREG Italija-Hrvatska“, koje se održalo u sklopu 78. izdanja Venecijanskog filmskog festivala Regije Veneto u Veneciji.

Na poziv Zajedničkog tajništva Programa INTERREG Italija-Hrvatska, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre sudjelovala je na događanju „Kulturna i komunikacijska dimenzija Programa Europske teritorijalne suradnje INTERREG Italija-Hrvatska“, koje se održalo  2. rujna 2021. godine u sklopu 78. izdanja Venecijanskog filmskog festivala Regije Veneto u Veneciji. AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre spremno je prihvatila poziv za sudjelovanje te s obzirom na mogućnost prezentacije samo jednog projekta, predstavila je europski projekt MADE IN-LAND - Održivo upravljanje ruralnim prostorom, kojeg provodi zajedno sa 7 partnera iz Hrvatske i Italije.

Voditeljica Centra za edukaciju, europsku i institucionalnu suradnju AZRRI-a, Jasenka Kapuralin predstavila je projektne rezultate i ishode te kreiranu turističku rutu pod nazivom „Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“, koja predstavlja važan output za Istarsku županiju. „Osjetilna ruta istarskog naslijeđa“/“Sense route of Istria Heritage” osmišljena je sa svrhom obogaćenja i valorizacije unutrašnjosti odnosno ruralnog područja Istarske županije s ciljem predstavljanja kulturne i prirodne baštine, gastronomije i posebnih doživljaja.

Ova informativna inicijativa imala je za cilj podizanje svijesti o djelovanju jednog Europskog programa i njegovih projekata te o korištenju sredstava Europske Unije predstavnicima medija, istodobno ističući njihovu kulturnu i vizualnu komponentu.

Pročitajte zanimljivi članak o sudjelovanju na događanju koji je objavljen u lokalnim novinama Glas Istre u nastavku.

 

Podijelite