Objavljen članak o posljednjoj radionici jesenskog ciklusa 2021. godine

Objavljen članak o posljednjoj radionici jesenskog ciklusa 2021. godine

Dana 30. studeni 2021. godine održana je posljednja radionica jesenskog ciklusa i to na tematiku dagnji u visokoj gastronomiji, pod vodstvom znanog chefa Davida Skoka.

„Stvarno bi bilo dobro da se na našim plažama nude pedoći, ali ne samo na buzaru, to nije dovoljno, a i dosadno je. Ima toliko zanimljivih načina na koje se pedoći mogu spremiti, mislim da bi čak mogao biti uspješan neki street food restoran koji bi radio samo pedoće”, tako je nekako chef David Skoko uveo polaznike u sadržaj svoje radionice o kreativnim načinima pripreme dagnji odnosno pedoća.

Nakon održanog predavanja o dagnji, jednoj od najpoznatijih školjki Jadrana, chef David Skoko prikazao je pripremu jela na bazi dagnje, koja njegovim riječima, uopće ne moraju biti "dosadna". Kroz četiri demonstrirana recepta Skoko je u ovoj radionici nastojao potaknuti mnogo širi pogled na tako jednostavnu namirnicu kao što su dagnje ili pedoći. Ne samo dagnje već i mnogi drugi plodovi mora, a i druge namirnice, u istarskom se ugostiteljstvu, ali i šire, već desetljećima pripremaju na stereotipne načine.

Krenu li polaznici ove radionice i u svojim restoranima tragom ovdje prikazanih ideja razvijati svoje inovativne recepte tada bi skromne, neugledne, stereotipne i dosadne dagnje mogle zasjati novim sjajem i postati delicije zbog kojih će se čekati u redu.

Na gastronomskom portalu Bookaleta pročitajte zanimljivi članak o radionici dagnji, održanoj 30. studeni 2021. godine

Cijeli članak pročitajte ovdje .

 

 

Podijelite