Dagnje, strijelka i plavi rak obilježili jesenski ciklus radionica 2021

Dagnje, strijelka i plavi rak obilježili jesenski ciklus radionica 2021

Jesenski ciklus odvijao se tijekom listopada i studenog 2021. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre te ono što ga čini specifičnim u odnosu na prethodne jest to da se njime približilo brojki od 2000 polaznika, koji su pohađali raznolike radionice od samog osnutka centra.

Tijekom jesenskog ciklusa provedeno je 14 kuharskih edukacija, koje je pohađalo više od 150 kuhara, ugostitelja i hotelijera iz Istre ali i ostatka Hrvatske. Gostovala su nova lica hrvatske gastronomije, koja su predstavljanjem svojih radnih i životnih filozofija i specifičnih kuharskih umijeća, privukla nove polaznike željne učenja i usavršavanja svojih kompetencija.

Jesenskim ciklusom, AZRRI se približio brojki od 2000 polaznika, koji su pohađali raznolike edukacijsko-kuharske radionice od samog osnutka centra. Edukacijom ljudskih potencijala ugostiteljsko-turističkog sektora i podizanjem svijesti svih dionika, ispunjava se glavna uloga i razlog postojanja Edukacijsko gastronomskog centra, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije. Izuzetnu podršku radu centra daje Istarska županija te ostali važni partneri projekta te se time proces edukacije podiže na viši nivo.

Uz podršku hrvatskih gastro portala i specijaliziranih časopisa, objavljeno je nekoliko članaka o uspješnom završetku jesenskog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica.

Glas Istre (pdf, 1021,6 KB)

Podijelite