Najava proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica 2019.

AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, u suradnji s partnerima projekta organizira proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica 2019. godine.

U didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre, provode se edukacijsko - kuharske radionice kojima je svrha kontinuirana edukacija ljudskih potencijala ugostiteljsko - turističkog sektora. Uspješno je provedeno šest ciklusa radionica u periodu od 2015. godine do danas, koja sveukupno broje 1088 kuhara, ugostitelja i hotelijera u 102 kuharske radionice.
Uz podršku Istarske županije te uz suradnju s partnerima projekta, tijekom veljače, ožujka i travnja, u didaktičkoj kuhinji održavat će se proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica 2019. godine. Nakon uspješne 2018. godine, prepune raznovrsnih kuharskih tema, koje su polučile odlične rezultate, u ovogodišnjem proljetnom ciklusu najveći naglasak stavljen je upravo na valorizaciju lokalnih proizvoda putem kreativne gastronomije.

Proljetni ciklus će započeti slastičarskom radionicom na temu deserta s lokalnim karakterom Maestra Choccolatiera Roberta Perića. Tema radionice se nadovezuje na ulogu Edukacijskog gastronomskog centra Istre u valorizaciji lokalnih proizvoda, a pripremani i prezentirani deserti mogu postati smjer i ideja polaznicima u kreiranju vlastitih deserta i pripremi karte slastica.
U nastavku donosimo program proljetnog ciklusa edukacijsko - kuharskih radionice.

Podijelite