JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“

Specijalizirana radionica „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 21.11. i 22.11.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 11:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Priprema tradicionalnih istarskih tjestenina od različitih vrsta brašna“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj educirati polaznike o različitim vrstama brašna kao bazi pri izradi tradicionalnih istarskih tjestenina.

Tjestenina predstavlja jednu od glavnih vrsta namirnica koja se može naći na jelovnicima gotovo svakog ugostiteljskog objekta sa ponudom hrane. S obzirom na to da tjestenina može biti dio predjela, glavnih jela, pa čak i deserata, svrha je ove radionice, koristeći različite vrste brašna, dati kuharima polaznicima nove ideje za izradu i pripremu tjestenine, a da pri tome zadrže autentičnost jela u svojim objektima.

Radionica je podijeljena na teorijski i praktični dio, te će se odvijati kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji mogući način dobili uvid u ovu temu. Samo neke od tradicionalnih tjestenina koje će se pripremati na radionici su tagliatelle, ravioli, fuži, njoki, njoki na žlicu, štruclji, štrunjci, i ostale. Chef predavač ove dvodnevne radionicu biti će chef Dario Šumar.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u ponedjeljak i utorak, 21.11. i 22.11.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 11:00 sati.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije nam se slobodno obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Podijelite