JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“

Specijalizirana radionica „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u srijedu i četvrtak, 23.11. i 24.11.2022. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 9:00 h.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao partner na projektu, objavljuju Javni poziv za sudjelovanje na radionici „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“.

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika u sektoru ugostiteljstva i turizma. Dvodnevna radionica „Restorantska vegetarijanska kuhinja po Michelinovim kriterijima“  jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula. Projekt KLIK Pula se sufinancira u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020. godine

Ova specijalizirana dvodnevna radionica ima za cilj otvoriti potpuno nove vidike i smjerove koje vegetarijanska kuhinja može pružiti, te načine kako da kuhari polaznici u svojoj svakodnevnoj ponudi objekata nude ovakvu vrstu kuhinje. Preferencije ali i zdravstveni razlozi gostiju doveli su do sve veće potražnje vegetarijanskih jela u ponudi restorana, konoba i hotela. Upravo iz tog razloga kuharima su potrebne smjernice i ideje za kreativna jela koja su u datom trenutku izvediva.

Struktura radionice podijeljena je na teorijski i praktični dio, te se odvija kroz dva dana, kako bi polaznici na najbolji mogući način dobili uvid u ovu interesantnu, i ne baš svima sasvim poznatu temu, te kako bi imali dovoljno vremena savladati istu. Na radionici će se pripremati vegetarijanska jela koja se mogu ukomponirati u jelovnike gotovo svakog ugostiteljskog objekta. Chef predavač biti će najmlađi hrvatski chef ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, Deni Srdoč.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u srijedu i četvrtak, 23.11. i 24.11.2022. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 9:00 sati.

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na iris.pentek@azrri.hr , a za sve informacije nam se slobodno obratite pozivom na kontakt broj 052/351-595.

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Podijelite