JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“

Specijalizirana radionica „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“ provodi se u sklopu projekta KLIK Pula, a održati će se u utorak i srijedu, 19. i 20.12.2023. godine, u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre s početkom  u 10:00 sati.

 

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (u daljnjem tekstu ŠTUT Pula) kao nositelj projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (u daljnjem tekstu AZRRI d.o.o.) kao partner na projektu, objavljuju JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“.

 

U sklopu projekta KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, provode se specijalizirani programi usavršavanja odraslih polaznika. Dvodnevna radionica „Restorantski deserti na bazi lokalnih namirnica“ jedan je od specijaliziranih programa za čiju provedbu je zadužen AZRRI d.o.o. u suradnji sa ŠTUT Pula.

Tema ove slastičarske radionice bazira se na motivaciji kuhara i slastičara kako da kartu slastica u svojim objektima podignu na višu razinu, te uz pomoć lokalnih sezonskih namirnica zaintrigiraju nepca svojih gostiju. Predavač će polaznicima predstaviti inovativne pristupe i ideje u pripremi deserata s lokalnim karakterom.

 

Ova će dvodnevna radionica omogućiti polaznicima da se na prvi dan upoznaju s teorijski bitnim informacijama i postulatima modernog slastičarstva, na temelju kojih će se potom oba dva dana pripremati tematski deserti na bazi sezonskih namirnica. Po završetku radionice, svi deserti biti će servirani i prezentirani, te naposljetku i degustirani. Chef predavač biti će Nikola Vuković.

 

U cilju što uspješnije provedbe specijalizirane radionice te pravilne edukacije svih dionika  iz sektora ugostiteljstva i turizma, a vezano uz temu deserata na bazi lokalnih namirnica, pozivamo sve zainteresirane da se prijave na navedeno događanje.

 

Radionica je besplatna za sve sudionike, a održati će se u utorak i srijedu, 19. i 20.12.2023. godine, u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom  u 10:00 sati.

 

Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta, i to za po jednog polaznika iz svakog od prijavljenih objekata/institucija. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju emailom na edukacije@azrri.hr .

 

Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula-ŠTUT Pula

 

Više informacija potražite u dolje navedenom dokumentu Javnog poziva.

Podijelite