Uspješno priveden kraju jesenski ciklus radionica 2020. godine

Uspješno priveden kraju jesenski ciklus radionica 2020. godine

Uspješno je priveden kraju jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica i to radionicom chefa Gorana Kočiša koja se održala u četvrtak, 12. studeni 2020. godine u didaktičkoj kuhinji Edukacijsko gastronomskog centra Istre. Ukupno je provedeno trinaest radionica odnosno jedanaest radionica od kojih su se dvije ponavljale u dva termina zbog velike zainteresiranosti polaznika.
Chef Goran Kočiš bio je chef zagrebačkog restorana Noel, kojemu je 2019. godine dodijeljena Michelinova zvjezdica te u 2020. godini postaje chef restorana Višnjica, nedaleko od Slatine. Jedan je od najsuverenijih hrvatskih chefova s posebnom strašću prema kvaliteti sastojaka, koji svoju kuhinju bazira na francuskim tehnikama te kuha s lokalnim sezonskim namirnicama, posvećujući posebnu pažnju svim procesima, počevši od namirnica, tekstura, tehnike pripreme, odabira i kreiranje tanjura te prezentacije jela gostu.
Radionica kojom se zaokružio jesenski ciklus jest „Visoka gastronomija inspirirana domaćim sastojcima“, na kojoj je chef Goran Kočiš pripremao jela na bazi autohtonih pasmina, ukomponirane s domaćim sastojcima u kombinacijama moderne i tradicionalne gastronomije. Glavni cilj ove radionice nadovezuje se na ulogu Edukacijsko gastronomskog centra, a to je valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda te njihovo korištenje u svrhu podizanja kvalitete istarske gastronomije, upravo ovom vrstom radionice dao se smjer u nadogradnji ponude istarskih ugostiteljskih objekata.
Na radionici su pripremana sljedeća jela:

  • Tartar od boškarina sa tartufima
  • Lardo posipan sa žmarima i repovi škampa
  • Kiseli kupus i raviol punjen sa krvavicom
  • Rižoto sa ciklom i mozgom od crne slavonske svinje
  • Brazzato od obraza boškarina sa povrćem i punjenom cukom

 

Podijelite