JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici Reinterpretacija zaboravljenih deserata Istre u sklopu projekta KLIK Pula

JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici Reinterpretacija zaboravljenih deserata Istre u sklopu projekta KLIK Pula

Specijalizirana radionica "Reinterpretacija zaboravljenih deserata Istre" u sklopu projekta KLIK održat će se 23. i 24.11.2020. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre s početkom u 12:00 h.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, partner na projektu KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, objavljuje JAVNI POZIV za sudjelovanje na radionici Reinterpretacija zaboravljenih deserata Istre.

Projekt KLIK Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, sufinanciran je u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Europskog socijalnog fonda (ESF) i Kohezijskog fonda (KF) za razdoblje 2014.-2020.. AZRRI d.o.o. je partner na projektu koji se provodi u suradnji sa sljedećim partnerima: Istarska županija, Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatska gospodarska komora - županijska komora Pula, Arena Hospitality Group d.d.,, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Maistra d.d., Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d., Grad Pula - Citta Pola.

Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete sukladno potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta. AZRRI je uključen u aktivnost razvoja i unaprijeđenja te provedbe programa redovitog strukovnog obrazovanja, programa za obrazovanje odraslih i programa cjeloživotnog učenja u RCK KLIK te ova radionica je dio specijaliziranih programa za usavršavanje nastavnika, učenika i odraslih polaznika.

Tradicionalna istarska kuhinja ne može se pohvaliti velikim brojem slastica iz razloga škrte košarice domaćinstava.  Iako je u većini slučajeva tradicionalna istarska gastronomija bazirana na suhim kolačima, tu ostaje mnogo mjesta za inovativne kreacije na bazi tradicije a koje mogu upotpuniti ponudu slastica svakog istarskog restorana odnosno objekta. Cilj ove radionice jest na temelju istarskih tradicionalnih deserata i lokalnih sezonskih namirnica predstaviti maštovite kreacije na tanjuru koje dostojno mogu predstavljati tradicionalne istarske slastice, te iskusni chef Robert Perić će sve polaznike uvesti u postulate tradicionalnog slastičarstva.

Radionica je besplatna za sve sudionike i održat će se 23. i 24.11.2020. godine u Edukacijsko gastronomskom centru Istre (Gortanov brijeg 1, Pazin) s početkom u 12:00 h.

Prijave na događanje se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Molimo sve zainteresirane da svoje prijave za sudjelovanje šalju e-mailom na edukacije@azrri.hr ili se prijave pozivom na 052/351-596.

Više informacija potražite u dokumentu Javnog poziva koji se nalazi na službenoj web stranici Agencije za ruralni tazvoj Istre d.o.o. - klikni ovdje .

Podijelite