Promotivna ponuda za građane - obiteljski paketi svježeg mesa istarskog goveda

Promotivna ponuda za građane - obiteljski paketi svježeg mesa istarskog goveda

Uslijed epidemiološke situacije na proljeće 2020. godine, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin osmislila je promotivnu ponudu za građane, a sve u cilju daljnjeg očuvanja autohtonih pasmina Istre, gastronomske valorizacije odnosno konzumacije mesa.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin tijekom epidemiološke situacije u zemlji po pitanju koronavirusa, na proljeće 2020. godine donijela je odluku o omogućavanju prodaje i dostave svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina za građane Istre, a potom i za područje Kvarnera i grada Zagreba. U sklopu toga osmišljena je promotivna ponuda za građane, a sve u cilju daljnjeg očuvanja autohtonih pasmina Istre, gastronomske valorizacije odnosno konzumacije mesa.

Zbog velike zainteresiranosti za obiteljskim paketima tijekom epidemiološke situacije ali i nakon ublažavanja mjera restrikcije, AZRRI je odlučio u svojoj redovnoj ponudi zadržati prodaju i dostavu obiteljskih paketa mesa Istarskog goveda za građane Istarske županije.

Promotivna ponuda za građane sastoji se od malih i velikih obiteljskih paketa svježeg mesa istarskog goveda – boškarina i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina. Meso sadržano u obiteljskim paketima pakirano je bez kostiju, a radi se o mesu boškarina za gulaš (vrat ili poklopac plećke), za pirjanje ili kuhanje (rebra ili plećka), za fetine (but) te veliki paket sadržava i meso za pirjanje u komadu (mišić ili plećka). U velikom paketu nalazi se i poklon, burger od mesa boškarina. Ponuda suhomesnatih proizvoda uključuje kobasice od mesa boškarina s malvazijom, teranom i s tartufima, kobasice od mesa istarske ovce s malvazijom i teranom te kobasice od mesa istarskog magarca-tovara. U promotivnu ponudu je uključena dostava na kućni prag građanima Istre i Kvarnera.
Cilj ovakve ponude jest putem direktnog plasmana svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda, ispričati priču koja se već više od 15 godina stvara kroz valorizaciju i zaštitu istarskog goveda – boškarina i ostalih autohtonih pasmina Istre. Putem društvenih mreža Agencije za ruralni razvoj Istre i Edukacijsko gastronomskog centra Istre – platforme za valorizaciju istarske gastronomije, objavljivani su recepti kako bi se posjetitelje ponovno vratilo u one dane kada su se jela i obroci spravljali od domaćih i sezonskih namirnica, većinom uzgojenih svojim radom i na svojoj zemlji.

Više informacija o promotivnoj ponudi te načinu narudžbe mogu se pronaći ovdje .

Podijelite