Objave recepture na bazi svježe jetre istarskog goveda-boškarina na službenim stranicama društvenih mreža Edukacijsko gastronomskog centra Istre

Tijekom mjeseca siječnja i veljače 2021. godine, na društvenim mrežama Edukacijsko gastronomskog centra Istre objavljivali su se interesantni recepati na bazi svježe jetre istarskog goveda-boškarina.

Potaknuti velikim interesom građana za obiteljske pakete svježeg mesa istarskog goveda koje AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre nudi u svom asortimanu te pripadajućim receptima koji su se objavljivali uslijed novonastale epidemiološke situacije na proljeće 2020. godine, ponovno su se plasirale objave na službenim Facebook i Instagram stranicama Edukacijsko gastronomskog centra Istre.

Tijekom siječnja i veljače 2021. godine objavljena su ukupno 3 (tri) recepta za pripremu svježe jetre od istarskog goveda-boškarina. Na službenim stranicama društvenih mreža Edukacijsko gastronomskog centra Istre – Facebook i Instagram, objavljeni su sljedeći recepti: pohana jetra od boškarina s ukiseljenim jajima, jetra na pireu od jabuke s domaćim njokima te domaća pašteta od svježe jetre. Cilj objave recepata jest popularizacija jetre od istarskog goveda-boškarina koja nije dovoljno zastupljena u jelovnicima ugostiteljskih objekata a na tanjurima kućanstava se jako rijetko može naći.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin uslijed novonastale epidemiološke situacije po pitanju koronavirusa, na proljeće 2020. godine donijela je odluku o plasmanu i distribuciji svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina za građane Istre i Kvarnera. Ovakvom odlukom pridonijelo se nastavku kontinuirane prodaje mesa autohtonih pasmina koje AZRRI nudi u svojoj ponudi te omogućilo se daljnje očuvanje pasmina Istre putem gastronomske valorizacije mesa, odnosno njegove konzumacije od strane građana Istre i šire.

Podijelite