Proljetni ciklus s pregršt originalnih i inovativnih radionica

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre, organizira proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica, koje su namijenjene prvenstveno chefovima te vlasnicima i voditeljima ugostiteljsko-turističkih objekata, koji žele usavršiti svoje kuharske kompetencije.

U Edukacijsko gastronomskom centru Istre, koji djeluje u sklopu AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o., organiziraju se edukacijsko-kuharske radionice s ciljem kontinuirane edukacije ljudskih potencijala sektora ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma. U skladu s nadolazećim aktivnostima te uz hvalevrijednu podršku Istarske županije i ostalih važnih partnera projekta, AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin najavljuje proljetni ciklus upotpunjen šarolikom paletom inovativnih radionica koje će se održavati tijekom mjeseca ožujka, travnja i svibnja 2021. godine, pod vodstvom poznatih chefova, sommeliera i uslužnih djelatnika u gastronomiji.

Proljetni ciklus započet će pred blagdanskom radionicom koja će se baviti tradicionalnim istarskim kolačima koji se i danas pripremaju u mnogim domaćinstvima i to pod vodstvom Maestra Choccolatiera te vrsnog profesora slastičarstva, chefa Roberta Perića. Proljetni ciklus biti će osvježen novim chefovima, koji će po prvi puta voditi vlastite radionice. Riječ je o chefu Matiji Bogdanu, poznatom po radu u restoranima s dvije Michelinove zvijezdice te vrsnom hrvatskom slastičaru Robertu Hromaliću, koji je pohađao internacionalno priznatu školu slastičarstva Ferrandi u Parizu te koji je radio kao sous chef u slastičarnici Yvesa Couvreura. Radionica značajne no specifične tematike bit će održana pod vodstvom Sanje Krmpotić, mentorice za gostoljubivost, lojalnost i zadržavanje gostiju u sektoru ugostiteljstva i turizma, na kojoj će predstaviti kako ugostiteljski objekti mogu postići komparativnu prednost upravo na kontinuiranom radu u podizanju kvalitete gostoljubivosti djelatnika.

Stručni kuharski dvojac, executive chef Robert Perić i predavač kuharstva chef Igor Ciceran, po prvi puta će zajedno obraditi temu mesa divljači iz Istre i mogućnostima dodatne gastronomske vrijednosti. Chef predavač koji je već gostovao u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, Danijel Đekić voditi će radionicu na tematiku vrlo poznate no nedovoljno gastronomski razrađene namirnice - bakalaja. Poznat po posvećenosti ribljoj i morskoj tematici te potpunoj iskoristivosti namirnica u jelima, chef David Skoko u proljetnom ciklusu vodit će radionicu brzih i jednostavnih jela na bazi lokalne ribe te radionicu suvremenih jela na bazi mesa boškarina, na kojoj će obraditi manje popularne rezove mesa i predstaviti ih u „urban food“ varijanti.

Važno je naglasiti kako su prijave polaznicima pojednostavljene te se putem online obrasca mogu prijaviti.

U nastavku se nalazi program proljetnog ciklusa edukacijsko-kuharskih radionica 2021. godine.

Podijelite