Objave receptura na bazi mesa istarskog goveda - boškarina na službenim Facebook i Instagram stranicama Edukacijsko gastronomskog centra Istre

Uslijed novonastale epidemiološke situacije u zemlji i okruženju, na društvenim mrežama Edukacijsko gastronomskog centra Istre započelo se s interesantnim objavama recepata na bazi mesa istarskog goveda – boškarina.


AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin uslijed novonastale epidemiološke situacije po pitanju koronavirusa COVID-19, donijela je odluku o plasmanu i distribuciji svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina za građane Istre i Kvarnera. S obzirom na preporučene mjere ograničavanja kretanja ljudi, usluga i roba te u cilju upoznavanja građana s posebnostima mesa istarskog goveda – boškarina, AZRRI je omogućio prodaju i dostavu svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda na kućni prag građana.

Na službenim stranicama društvenih mreža Edukacijsko gastronomskog centra Istre – Facebook i Instagram, objavljivani s recepti na bazi mesa istarskog goveda – boškarina, kao što su domaća juha s mesom, pirjano meso i šugo od mesa boškarina te recepti na bazi mljevenog mesa boškarina. Cilj objava recepata bio je potaknuti i zainteresirati korisnike na korištenje mesa istarskog goveda i olakšanje pripreme naizgled „kompliciranih“ recepata.

Zaštita i valorizacija istarskog goveda – boškarina bio je razlog osnivanja Agencije, te nakon tridesetak godina od stotinjak grla u Istri, danas ih broji više od 2000. U vlastitom pogonu, proizvodi se svježe meso te suhomesnati proizvodi od mesa autohtonih pasmina koji odišu istarskim identitetom.

U cilju daljnjeg očuvanja autohtonih pasmina Istre, gastronomska valorizacija mesa, odnosno njegova konzumacija, nezamjenjiv je alat koji omogućava kontinuirani uzgoj i otkup životinja od uzgajivača, čime se održava cjelokupni program a krajnjim korisnicima omogućava uživanje u jedinstvenim okusima i mirisima. 

Podijelite