Mobile menu logo
  • Prijava na radionice
  • Edukacija
    • Radionice
    • Edukacijski moduli
    • Ciklusi edukacijsko-kuharskih radionica
    • Predavači i chefovi mentori radionica
  • Autohtoni proizvodi
  • Doživljaji EGCI
    • Cooking class za zaljubljenike u istarsku gastronomiju
    • Od farme do stola
  • Suradnja
  • EU projekti
    • EU projekti u provedbi
    • Provedeni EU projekti
  • Okusi Istre
  • O nama
  • Novosti
  • Mediji
  • Kontakt
  • hr
  • en
Logo
  • O nama
  • Novosti
  • Mediji
  • Kontakt
  • Prijava na radionice
  • hr
  • en
  • Edukacija
    • Radionice
    • Edukacijski moduli
    • Ciklusi edukacijsko-kuharskih radionica
    • Predavači i chefovi mentori radionica
  • Autohtoni proizvodi
  • Doživljaji EGCI
    • Cooking class za zaljubljenike u istarsku gastronomiju
    • Od farme do stola
  • Suradnja
  • EU projekti
    • EU projekti u provedbi
    • Provedeni EU projekti
  • Okusi Istre

Doživljaji EGCI

Doživljaji Edukacijsko gastronomskog centra Istre

Na povijesno značajnoj lokaciji na Gortanovom brijegu kraj Pazina, duboko je ukorijenjena poljoprivreda. Povijesni zapisi to objašnjavaju, naime u 18. stoljeću posjed tadašnjeg Kamuževog brijega bio je u vlasništvu obitelji Camus, porijeklom iz Italije, koja je u svoje doba koristila mehanizaciju i obrađivala poljoprivredne površine kao što se radi i danas. Od sredine 20. stoljeća koristi se ime Gortanov brijeg, prema heroju Vladimiru Gortanu, međutim način života i rada su ostavili značajne tragove.

Smješten u srcu Istre, Edukacijski gastronomski centar na Gortanovom brijegu, sadržava priče koje još nisu u potpunosti ispričane. Nedaleko od centra nalazi se farma autohtonih istarskih pasmina, koja na najbolji način opisuje opstanak i razvitak „Istarskog goveda - boškarina“. Kompleks Gortanovog brijega pruža potpuno i specifično iskustvo koje spaja poljoprivredu, tradiciju, kulturu i turizam kroz gastronomiju.

Edukacijski gastronomski centar koji služi za valorizaciju autohtonih pasmina i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Istre, prekretnica je klasičnim modelima turističke ponude. Upravo zbog toga kreirani su specifični gastronomski paketi temeljeni na tradiciji, običajima, recepturama, kulturi ali i stoljetnom suživljenju istarskih žitelja s teritorijem koji pružaju autentične doživljaje stvarajući istinske emocije.

Kalendar

06.05.2025. - 06.05.2025.

2025 - Proljetni ciklus

Goran Kočiš: Boškarin i crna slavonska svinja, gastronomske ikone Hrvatske

Dvije autohtone pasmine, boškarin i crna slavonska svinja, odražavaju bogatstvo hrvatskog podneblja i utjelovljuju stoljetnu …

Više informacija
Vidi sve radionice

Multimedija

BROŠURE
VIDEO
FOTOGRAFIJE
Logo
Adresa

Gortanov brijeg 1
52000 Pazin
Kako do nas

Kontakt

+385 (0)52 351 596
edukacije@azrri.hr

×
+−
Leaflet
Logo
Adresa

Gortanov brijeg 1
52000 Pazin
Kako do nas

Kontakt

+385 (0)52 351 596
edukacije@azrri.hr

Autorska prava Edukacijski gastronomski centar Istre ©2025. - Sva prava pridržana