Glavni cilj projekta ECOVINEGOALS je razviti strategije, akcijske planove, alate i povećati kapacitete za agroekološku tranziciju vinogradarskih područja prema održivoj proizvodnji s manje resursa i niskim udjelom ugljičnih emisija. AZRRI će s ovim projektom povećati kapacitete participativnog upravljanja teritorijem, fokusirajući … Više informacija
Programsko područje sastavljeno je od dva vrlo različita, ali međusobno povezana teritorija, zaleđa i obalnog pojasa. Zaleđe odnosno unutrašnja ruralna područja pod utjecajem su procesa marginalizacije, koji dovodi do napuštanja i propadanja lokalnih resursa. Prirodne i kulturne vrijednosti tih područja … Više informacija
Opći cilj projekta ITACA jačanje je konkurentnosti poduzeća malog pelagičkog ribarstva Jadrana, te povećanje i jačanje inovativnog kapaciteta i poduzetničkih vještina, a sve to radi promicanja održivog i učinkovitog iskorištavanja jadranskih resursa. Projektom će se ujediniti istraživanja i inovacije kako … Više informacija
Opći cilj projekta MEDFEST bio je stvaranje ili poboljšanje postojeće strategije za održivi razvoj turizma temeljene na tradicionalnim običajima, lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ponudi, te gastronomskim specijalitetima područja Sredozemlja. Ambicija projekta je stvoriti ili poboljšati održive turističke destinacije temeljene na … Više informacija
KeyQ+ kapitalizacija je projekta Key Q, financiran europskim sredstvima u sklopu kojeg je osnovan Edukacijski gastronomski centar Istre na Gortanovom Brijegu. Cilj projekta KeyQ+ bio je povećanje turističke ponude prekograničnog područja razvojem jedinstvenog turističkog proizvoda na bazi zajedničke kulturne i … Više informacija